Vad som händer Törnrosa när hon saknade en sjukvårdsförsäkring

Vad som händer Törnrosa när hon saknade en sjukvårdsförsäkring
I Sverige har alla rätt till vård – men det är hela tiden i mån av resurser. Skulle köerna vara långa kan man få vänta länge på en viktig operation.
Ett sådant fall såg vi med prinsessan Törnrosa som stack sig på en slända och föll i ett comaliknande tillstånd. Detta tillstånd var inte livshotande och blev därför inte prioriterat av den Svenska vårdsektorn. Möjligheter att häva hennes comatillstånd fanns, men kön till behandling var lång och Törnrosa fick snällt vänta på sin tur. Efter 100 år var det så äntligen Törnrosas tur att få ett hembesök av Dr Hårfager Prins. Och när han väl var på plats var det ingen komplicerad procedur. Han helt enkelt kysste henne, så väcktes hon ur sin sömn.

På många sätt är det upprörande att medborgare som Törnrosa ska drabbas på detta sätt och man kan tycka att samhället borde kunna skjuta till resurser då det är orimligt att en patient ska behöva vänta i 100 år på behandling. (Dr Hårfager Prins är dessutom anmäld via Lex Maria då hans behandlingsmetod ifrågasatts. Inte bara frågar man sig om sexuellt utnyttjande är en legitim behandlingsform – utan också om det verkligen är etiskt rätt att inleda en relation med en patient när denna är i beroendeställning.)

Dock hade Törnrosa själv kunnat försäkra sig från hela denna situation genom att teckna en sjukförsäkring. Hon hade då kunnat betala specialistvård inom den privata sektorn eller utomlands och därmed påverkat processen. Hon hade enkelt kunnat surfa in på forsakringsgubben.se och läst mer om sjukförsäkringar. Med sådan försäkring hade hon kunnat få relevant behandling av exempelvis Dr. Mörk Lång Främling eller Dr. Stjärnögd Orientalisk Prins. www.forsakringsgubben.se kan informera om alternativ som ger dig möjligheter att välja och påverka din vård situation. läs mer på http://www.forsakringsgubben.se/sjukvardsforsakring/

No related posts.