Ta en tur från Prag och besök Skelettkyrkan

Ta en tur från Prag och besök Skelettkyrkan
Det finns många orsaker att besöka Prag. Det är en pittoresk stad med mycket historia och kultur. Bara staden i sig räcker för en händelserik semester. Men det finns även fascinerande resmål i stadens närhet.
En timmes bilfärd från Prag hittar du Skelettkyrkan. En märklig kombination av stor helighet och makabra infall har skapat denna kyrka vars interiör smyckats av tusentals skelett från döda människor.
På 1300-talet tog en munk med sig jord från det heliga landet Jerusalem och lade på platsen där kyrkan stod. Kyrkan fick ord om sig att vara extra helig på grund av det och många människor ville bli begravda där. Samtidigt drog digerdöden fram och under kort tid fanns det 30 000 döda människor som skulle begravas. Detta blev en omöjlighet, så i stället började man stuva undan dessa människors skelett – då alla platser där det gick. Man staplade skelett och skallar där det gick. I slutet av 1800-talet fick en snickare i uppdrag att placera dessa skelett i andra formationer i kyrkan och han använde dem till girlanger, pyramider, kandelabrar, kors med mera. Resultatet blev det var och en kan åka dit och beskåda idag. Det sägs vara gjort av ben från över 40 000 människor.
Skelettkyrkan kan vara fascinerande att besöka – men bo vill du nog gärna göra inne i Prag. Om du går in på www.hotell-prag.se kan du hitta det boende som passar dig bäst. Här kan du via en sökmotor leta bland olika prisklasser, antal stjärnor och olika områden i staden. Sökfilterna som du använder är detaljerade och har väldigt många alternativ.
På hotell-prag.se kan du även läsa om andra sevärdheter i staden och övrigt som är bra och veta inför och under din resa till det underbara – och levande – Prag.

No related posts.