Sveriges Bingohallar: Alingsås

Sveriges Bingohallar: Alingsås

I Allingsås hittar man Idrottens bingo Alingsås. Och det borde inte vara helt otänkbart att man vid något tillfälle – när man ropat bingo som segrare – vunnit en säck potatis. Det skulle snarare förvåna mig om det aldrig har hänt. Varför? Jag kommer till det.
Alingsås är idag en relativt stor håla. Eller mindre stad. 24 tusen människor bor där och en motorväg drar förbi. Och i stan kan du fika på inte mindre än 23 olika kaféer; något som staden är lite känd för.
Det och potatisen. Jonas Alströmer född där i Alingsås var en av den industriella revolutionens förgrundsfigurer i Sverige och reformerade industri och jordbruk. Men framförallt – och det som gjorde honom berömd (och detta trots att han var med att starta Kungliga Vetenskapsakademin) var att han introducerade potatisen i Sverige.
Och allt sedan dess har Alingsås kallats för potatisstaden – vilket man framhåller i tid och otid. Därför är det inte orimligt att anta att någon kan ha vunnit en säck potatis i bingohallen. En hall som för övrigt ligger centralt i Alingsås, har platser både för rökare och icke rökare – samt ställer upp med trevlig personal.
Om du inte tror mig är du – för att du inte är en knöl (potatis) – kan du alltid välja att spela bingo via internet. Då ska du gå in på www.bingospelare.se. Där kan du lära dig massor om hur du spelar bingo på nätet och var du kan göra det bäst.

Related posts:

  1. spela bingo på nätet