Stället du INTE vill besöka i Köpenhamn

Stället du INTE vill besöka i Köpenhamn
Om du väljer att ta din semester i Köpenhamn kan du vara ganska säker på att få en helt fantastisk semester. Det finns få ställen i staden som inte garanterar nöje, avkoppling och minnesvärda stunder. För att du ska slippa bli besviken kommer här en varning för ett ställe som ytterligare garanterar dig en bra semester – om du undviker det.

Guinnies World Records Museum
Detta museum hittar du på Østergade 16, precis i början av Ströget vid Kongens Nytorv.
Inträdet är oförskämt dyrt för de 30 minuters slöseri med tid och energi som besöket innebär. Flera av utställningsföremålen är pinsamt inaktuella, de flesta rekord som är gestaltade med dockor eller installationer är taffligt genomförda och känns enbart billiga och tråkiga. Den allmänna känslan är att stället byggdes (eller uppdaterades) någon gång på 80-talet, och efter det har ingen ansvarig skänkt stället en tanke. De uppdateringar som gjort bör ha gjorts av någon praoelev från mellanstadiet.
Tag som exempel Världens högsta byggnad. Installationen täcker ett väggparti och har med ungefär fem byggnader där den högsta byggnaden ligger runt 500 meter. Detta kanske var världsrekordet i slutet av förra årtusendet – men idag är det många byggnader som är högre än så. Med tanke på att byggnaderna gestaltades i form av pappsiluetter, borde det vare sig vara svårt eller dyrt att uppdatera. Det ligger flera miljarder kronor bakom uppförandet av en byggnad av den höjden. Skulle inte Guinnies World Records Museum i Köpenhamn kunna lägga 20 spänn på att göra motsvarigheten som pappminiatyr?

Nu när du är varnad för detta stolpskott i Köpenhamns underbara flora av nöjen rekommenderar vi sida http://www.hotell-kopenhamn.se . Här kan du läsa om BRA sevärdheter i stan samt bra och prisvärda hotell. Här finns bland annat en utmärkt sökmotor för hotell.

No related posts.