Sportig gigant går klockledes

Sportig gigant går klockledes
Puma är ett stort tyskt multinationellt företag som tillverkar sportskor, skor och andra sportkläder. Företaget bildades 1924 som Gebrüder Dassler Schuhfabrik av Adolf och Rudolf Dassler. Förhållandet mellan de två bröderna försämrades stegvis tills de två kom överens om att dela upp företaget 1948. Nu bildades två separata enheter – Adidas och Puma. Puma är för närvarande baserad i Herzogenaurach i Tyskland. Läs mer om klockor online på klockmodeller.se

Företaget är känt för sina fotbollsskor och har sponsrat hyllade fotbollsspelare som Pelé, Eusebio, Johan Cruijff, Enzo Francescoli, Diego Maradona, Lothar Matthäus, Kenny Dalglish, Didier Deschamps, Robert Pires, Radamel Falcao, Samuel Eto’o och Gianluigi Buffon. Puma är även sponsor av den Jamaicanska löparen Usain Bolt. I USA är företaget känt för ha introducerat mockabasketsko 1968.

Efter uppdelningen med sin bror, registrerade Rudolf Dassler ursprungligen det nya företag som Ruda, men senare ändrade han till Puma. Pumas tidigaste logotyp bestod av en fyrkant och ett djur som hoppar genom ett D. Logotypen registrerades tillsammans med företagets namn 1948.

Företaget erbjuder en rad av skor och sportkläder designade av Lamine Kouyate, Amy Garbers och flera andra. Sedan 1996 har Puma intensifierat sin verksamhet i USA. Puma äger 25 % av märket Logo Athletic, som är licensierat av amerikanska professionella basket- och fotbollsligorna. Ett av Pumas många verksamhetsområden är produktion av klockor. Dessa klockor kan du bland annat hitta till ett bra pris på www.klockmodeller.se. Här hittar du även 61 andra olika märken från alla sorters klocktillverkare. Bland annat hittar du märken som DKNY och e-basics. Gör ett besök.

No related posts.