Res till Oslo

Res till Oslo och upplev en resa från Oslo
Denna kryptiska rubrik handlar om att om du reser till Oslo kan du besöka Kon-Tiki museet som visar hur det gick till när den norske nationalhjälten Tor Heyerdahl 1947 korsade Stilla havet på en flotte. Syftet var att bevisa att resa över Stilla havet med samma resurser som människorna i forntiden – och därmed bevisa att folkvandring det hållet kan ha ägt rum. Besättningen på flotten bestod av fem norrmän och Svensken Bengt Danielsson. Norrmännen var alla Tor Heyerdahls kompisar från andra världskriget. Resan tog 101 dagar och tog dom 700 mil.
Två år senare skrev Tor Heyerdahl boken ”Expedition Kon-Tiki” om äventyret. Boka ett hotell på  hotel-oslo.se om du vill bo fint.

Det var själva flotten som hette Kon-Tiki, vilken ännu finns bevarad på Kon-Tiki museet i Oslo. Namnet Kon-Tiki var Inkafolkets solgud, och även namnet på översteprästen. Enligt Tor Heyerdahl tvingades stammen fly för att undvika utrotning i ett stamkrig och företog sig precis den resa som Heyerdahls team gjorde 1947. Enligt honom var dessa stammedlemmar grunden till Polynesiens befolkning.
Under resan gjorde teamet även en dokumentärfilm som 1951 vann en Oscar.

På Kon-Tiki museet finns allt material, böcker och film dokumenterade och du kan återuppleva färden över Stilla havet i de fräscha lokalerna på Bygdøynesveien 36 i Oslo.
Om du är intresserad av museum och historia är Oslo en bra plats att bege sig till.

Du kan läsa mer om vad Oslo har att erbjuda på www.hotell-oslo.se. Som namnet antyder på denna sida kan du här även söka efter ett bra boende i staden. Framförallt genom att använda den ypperliga sökmotorn kan genom olika sökfilter vaska fram precis det boende som passar dig bäst. På sidan kan du även få en hel del tips och råd om hur du tar dig till Oslo bekvämt och billigt.

No related posts.