Res billigt till EU:s mitt: Bryssel

Res billigt till EU:s mitt: Bryssel
Bryssel; staden för EU:s huvudkontor samt staden varifrån små runda kålkulor en gång hade sitt ursprung.
I historien har Bryssel annars inte haft lika stor betydelse för Europa som staden har idag. Från stadens grundade runt år 1000 har Bryssel varit en stad som – precis som många andra Europeiska städer – varit ett centrum för handel och en strategisk plats för olika härförare att invadera i diverse krig.

Fram till att man röstade igenom Amsterdamfördraget 1999 – där Bryssel angavs som den fysiska platsen för Europaparlamentet – var staden i Sverige mest känd för att ha gett namn åt Brysselkålen. Idag känner vi staden som den Europeiska maktens absoluta centrum. En status som egentligen ingen annan Europeisk stad kunnat skryta med någonsin. Vare sig Rom, London, Berlin, Paris eller Moskva har någonsin haft så komplett Europeisk maktkoncentration som Bryssel faktiskt har idag.

Men Bryssel är givetvis inte bara en stad som står värd för Europaparlamentet och som gett namn åt en liten kålkula – det är också en stad som erbjuder vackra vyer, njutningsfullt kultur- och nöjesutbud och flärdfull shopping. I Bryssel hittar du även byggnadsverket Atomium, som är en 102 meter hög byggnad som färdigställdis till Världsutställningen 1958 och har blivit en symbol för Bryssel. Atomium är byggd i form av en enhetscell ur en järnkristall – förstorad 165 miljarder gånger. Byggnadens 9 sfärer har en diameter på 18 meter och brukar innehålla olika utställningar.

Om du vill känna fläkten av maktens korridorer eller njuta av en inte allt för stor Europeisk stad kan du hitta en billig resa dit genom att gå in på flyginfo.se. Här finns en mycket omfattande sökmotor som går igenom 600 flygbolag och 30 olika resebyråers resor. På så sätt hittar du garanterat den billigaste resan.

Nice
New York
Oslo
Paris
Beijing
Prague
Riga
Rome
Stockholm
Venice

Related posts:

  1. Hotell i Bryssel