När force majore skapade damm i vårt samhälle

För tre månader sedan hade vi en jordbävning vårt lilla samhälle. Den var stark nog att göra så att gatorna sprack. Byggnader och hus fick sig också en törn från den förödelsen. Skolor, broar, kommunhus och affärer var alla påverkade. Samhällets vårdcentral hade tagit mest skada. På grund av vad som hänt hjälpte alla till att reparera och städa upp.

Vårdcentralen och skolan fick mest uppmärksamhet på grund av det kändes viktigast att dessa verksamheter kom igång på ett bra sätt. De flesta byggnader hade blivit fulla av damm och smuts och i dessa två byggnader vistades våra sjuka och våra barn – och dem var vi ju rädda om. Efter några dagar hade vi fått ordning på det mesta. Det fanns dock några frågor kvar att lösa. Framförallt dammet. Vårdcentralens och skolans personal insisterade på att  man skulle anlita en byggstädningsfirma som kunde komma in och rengöra byggnaderna ordentligt, så det inte fanns någon som helst risk att någon skulle bli sjuk av allt damm som inte verkade vilja försvinna. Våra kommunpolitiker gick med på det så länge priset var överkomligt .

Någon tipsade omwww.byggstadning.org och vi kunde jämföra priser mellan olika företag för att få det bästa priset. Teamet man hyrde var snabba och effektiva, trots att de hade lagt ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Vi lärde oss en hel del om att samverka i ett litet samhäller när en katastrof inträffar – och var man ska vända sig för att få hjälp. Läs mer på http://www.xn--byggstdning-q8a.org/byggst%C3%A4dning-malm%C3%B6/

Related posts:

  1. Många arbeten i vårt samhälle är alltför stillasittande.