Marknaden för läsplattor expanderar idag i snabb takt

Marknaden för läsplattor expanderar idag i snabb takt. Såväl e-bokhandlare som bibliotek har drastiskt utökat sina sortiment av e-böcker och andra digitala publikationer under de senaste åren. Idag är det standard att en ny bok både trycks och görs tillgänglig som e-bok. Är du intresserad av den nya tekniken. Gå i så fall in på http://www.läsplatta.eu och läs mer. Här hittar du produktbeskrivningar, prisjämförelser och mycket annat. Tillsammans hittar vi den läsplatta som bäst svarar mot dina behov.

Grunden för läsplattan är en ny revolutionerande teknik som kallas e-bläck. Du som läser mycket från din datorskärm eller smartphone vet att det i längden är ganska ansträngande för ögonen. E-bläck gör din läsupplevelse mycket mer behaglig. I en läsplatta ritas texten upp av färgpigment på en matt bakgrund. När du byter sida skickas en elektrisk puls ut som flyttar om färgpigmenten. En annan viktig fördel med läsplattan är det överlägsna batteritid. Du som har en laptop, smartphone eller surfplatta vet hur irriterande det kan vara ett bli tvungen att ladda upp batterier efter bara några timmars användning. En läsplatta däremot kan du använda i uppemot en månad på en och samma laddning.

Idag väger en läsplatta av standardstorlek omkring 200 gram och är liten nog att få plats i din innerficka. Den är således extremt smidig att ha med på bussar, tåg och flyg. Dessutom rymmer den ett stort antal böcker och du behöver således inte välja ut en viss bok du ska ut och resa. Dessutom är det enkelt att via wifi ladda ner nya böcker eller tidskrifter under resans gång. För allt om läsplattor, gå till www.läsplatta.eu för att läsa mer här.

No related posts.