Historisk vandring i Rom

Börja din historiska vandring i Rom vid Forum Romanum
Forum Romanum var det antika Roms offentliga plats för viktigare sammankomster som politiska möten, handel och religiösa ceremonier.
Forum Romanum är egentligen inte en enda byggnad utan en plats där flera byggnader samlats. Här hittar man bland annat Vestatemplet samt de båda triumfbågarna som uppfördes till ära för kejsarna Titus (80 e.Kr.) och Septimius Severus (203 e.Kr.).

Efter att romarriket föll fick byggnaderna på Forum Romanum förfalla även om vissa fick leva vidare som kristna kyrkor. Under 1800- och 1900-talen påbörjades stora arkeologiska utgrävningar på Forum Romanum. Idag är platsen en av världens största turistattraktioner.

I Rom kan du hitta massor av historiska monument och byggnader där Forum Romanum bara en liten del av allt att beskåda. Ett annat populärt resmål är Colosseum av vilket det finns väldigt mycket kvar av att titta. Dock är stora delar av Colosseum i dag avstängt för turister att gå då tidens tand och miljöförstöring gjort stället instabilt.

Under besöket i Rom bör du först och främst hitta ett bra ställe att bo. Med tanke på att staden erbjuder över 1 600 olika hotell kan du behöva lite hjälp att hitta det som passar dig bäst. På www.hotell-rom.se kan du använda deras sökmotor för att leta dig fram till det boende som lever upp till dina behov. Om du vill bo nära någon sevärdhet – exempelvis Forum Romanum – kan du ange detta i sökfiltret. Här finns en lång rad olika valmöjligheter och de resultat som listas kan du sedan sortera utifrån pris eller popularitet.

På hotell-rom.se kan du även läsa en rad artiklar om staden, var du hittar billigt boende och hur du tar dig dit på bästa och billigaste vis.
När du väl hittat ditt boende ligger Rom vidöppet för dig att undersöka.

No related posts.