En svensk i Las Vegas

Asiater och nordbor är de – utöver amerikanarna själva – som verkar ha framgång i poker. Åtminstone i det som räknas som pokers världsmästerskap WSOP – World Series of Poker.
Sedan 1971 är det två nordbor som vunnit huvudturneringen i WSOP och korats till världsmästare. Båda var danskar.
En av de Svenskar som nått stora framgångar i internationell poker är Ken Lennaárd. Ken Richard Douglas Lennaárd föddes 1971 i Stockholm. Parallellt med poker har han även förekommit som skådespelare i olika Svenska produktioner. Lennaárd har varit pokerproffs sedan 1996 och har bland annat vunnit Five-Star World Poker Classic i Las Vegas 2005. Vid åtta tillfällen har han nått ITM (In The Money) i World Series of Poker och som bäst har han kommit på en 34:e-plats – detta var år 2003. 2009 kom han på andra plats i en annan WSOP-turnering – $2000 no limit hold’em.
Under sin karriär har Lennaárd har vunnit över $1 200 000 på turneringspoker. I Sverige har Lennaárd varit med och grundat tidningen Poker Magazine och var under en period ordförande i Svenska pokerförbundet. Han lär dock – av okänd orsak – blivit en sådan belastning för dem att han avgick som ordförande den 16 oktober 2006.
Som du ser kan man nå stora internationella framgångar även som Svensk pokerspelare. Men det som krävs är oerhört hårt arbete, mycket övning och kunskapshämtande om olika tekniker och upplägg. Du kan börja ditt kunskapssökande på pokerbonusarna.se och sedan gå vidare därifrån.

Related posts:

  1. Faran att få spader när man spelar poker