Dolda skelett bland rosor och ruiner

Gotland är den bäst bevarade medeltidsstaden i Skandinavien och är ett populärt turistmål om somrarna. Staden – i sin helhet – är med på Unescos världsarvslista. Men delar av staden är extra imponerande. Som exempelvis stadens ringmur som är i stort sett intakt i det skick den var när den byggdes. Den är elva meter hög och har ett antal vakttorn. Muren bidrar i hög grad till stadens plats som världsarv.
Invid muren finns även ett bostadshus där skelett ingår.
Huset är byggt på ruinerna av en gammal kyrka där en rysk herreman fanns begravd i källaren. Gravkammaren är 800 år gammal och ligger nu under en glasskiva – fornminnesskyddad.
Vem skulle inte vilja ha något sådant i källaren?
Men utöver sin mur, sina ruiner och sina skelett i källaren är Visby känt för sina rosor och staden brukar kallas Rosornas och ruinernas stad.
I Visby hittar du även Bingo Visby – som även de har anor – men kanske inte från medeltiden, utan som mest från 60-talet när bingon introducerades i Sverige och blev ett sätt för idrottsföreningar med ungdomsverksamhet att få extra pengar till sin verksamhet.
Bingo Visby är allt annat än medeltida. Här kan du spela olika former av bingo, bingo online, databingo samt på Vegasautomater. Det vill säga allt modernt som kan finnas i en bingohall i dag.
Internetbingo kan du givetvis spela hemifrån också – i den lugna vrån. Det finns många alternativ, så du kan börja gå in på www.bingobonusarna.se.

Related posts:

  1. spela bingo på nätet