”Vilket kolossalt intryck Paris gjorde på mig”,

”Vilket kolossalt intryck Paris gjorde på mig”, utbrast författaren Charles Dickens efter ett besök i den franska huvudstaden. ”Det är den mest fantastiska platsen i världen!”. Många resenärer återvänder hem med samma känsla. Och det är inte så konstigt. Paris har världsberömda muséer som Louvren, Musée d’Orsay och Les Invalides; monument som triumfbågen och Eiffeltornet; fantastisk mat i alla prisklasser; mängder av mysiga kaféer och barer samt historiska platser som St. Denis, Crypte Archeologique och, lite utanför staden, Versailles, där ”solkungen” Louis XIV hade sitt residens. Ge dig själv en present! Unna dig några dagar i Paris. På parisinfo.se hittar du allt du behöver för att planera en lyckad resa.

Ända sedan 1600-talet har fransk kultur och mode gått på export till andra länder. Modern ”haute couture” skapades i Paris under 1860-talet. Idag är staden, möjligen i konkurrens med London, Tokyo, Milano och New York, världens modehuvudstad. Ett flertal modehus-exempelvis Chanel, Chloe, Dior, Jean-Paul Gaultier, Vuitton och Yves Saint Laurent har sina högkvarter i Paris. Många av dessa hittar du i närheten av Rue du Faubourg Saint-Honoré samt, sedan 1980-talet, runt Avenue Montaigne. I Paris hittar du de senaste trenderna. Slå dig ner vid något av stadens fantastiska kaféer och njut av en espresso och croissant medan du observerar gatulivet. Det är inte det sämsta sättet att tillbringa en timme eller två.

Paris är fyllt till bredden av sevärdheter. Under vår och höst är huvudstadens klimat som allra mest behagligt. Under sommaren ligger temperaturen runt 25 grader under dagen och 15 under natten. För allt om Paris, besök www.parisinfo.se! Vi hjälper dig hitta de bästa erbjudandena.

Related posts:

  1. Hotell i Paris
  2. Var det någon som gjorde all-in i finnkampen